Remedii la domiciliu pentru probleme oculare simple - Cabinet Oftalmologic Optica Dr. Pîrgă

Majoritatea afecțiunilor oculare necesită un control oftalmologic amănunțit. Mai mult, unele dintre acestea nu trebuie tratate niciodată la domiciliu, ci necesită o investigație oftalmologică urgentă: vedere în ceață, vedere dublă, durere oculară, traumatisme complexe. În contextul epidemiologic actual, sunt, însă, și probleme oculare ce pot fi tratate în siguranță acasă, atâta vreme cât sunt relativ simple.

Alergiile oculare – recomandările medicului oftalmolog

Alergiile oculare pot fi sezoniere, declanșate de alergeni din exterior, sau perene, acestea fiind generate de alergeni din interior. Alergiile se manifestă prin simptome comune conjunctivitelor, cum ar fi lăcrimarea, senzația de arsură sau cea de corp străin, plus simptome specifice alergiilor, ca pruritul (mâncărimea) și edemul (umflarea) pleoapelor.

Părul animalelor de companie, acarienii din praf și mucegaiurile sunt în topul alergenilor de interior și pot cauza simptome tot timpul anului. Curăță podelele cu un mop umed, nu prin măturare, și menține nivelul de umiditate din casă între 30%-50%. În cazul mucegaiurilor, curăță frecvent baia, bucătăria și subsolul. De asemenea, poți folosi un dezumidificator și un filtru HEPA pentru aparatul de aer condiționat.

Dacă te confrunți cu diverse probleme oculare primăvara sau vara, în aer liber, acesta ar putea fi un semn de conjunctivită alergică sezonieră. Iarba, copacii și polenul pot fi elemente nocive pentru ochii tăi. De aceea, când cantitatea de polen este în exces, rămâi în interior, cu geamurile închise și aerul condiționat pornit. La exterior, nu uita de ochelarii de soare.

Alte sfaturi utile:

  • evită atingerea și frecarea ochilor, deoarece amplifică senzațiile neplăcute și starea de disconfort;
  • nu folosi lentilele de contact, ci ochelarii;
  • renunță la machiaj;
  • spală-te des pe mâini (știm, te-ai săturat de replica asta, dar nu înseamnă că e mai puțin importantă);
  • folosește șervețelele de igienă oculară și compresele reci;
  • apelează la lacrimi artificiale fără conservanți și picături antialergice;
  • singura soluție curativă în cazul alergiilor este evitarea totală a expunerii.

În această perioadă, pe fondul situației generate de noul coronavirus, cabinetul oftalomologic Optica Dr. Pîrgă, din Slobozia, este închis, pentru a respecta recomandările autorităților. Pentru problemele oculare simple, pentru întrebări suplimentare sau consiliere, ne poți contacta printr-un mesaj privat pe pagina noastră de Facebook sau printr-un mail la adresa optica [at] pirga.ro.

Optica Dr. Pîrgă – Vezi altceva!

Distribuie articolul  
Remedii la domiciliu pentru probleme oculare simple (I)