Un medic oftalmolog este singurul în măsură să evalueze corect sănătatea ochilor tăi. Programează online o consultație oftalmologică la cabinetul Optica Dr. Pîrgă, din Slobozia, și o echipă de opticieni profesioniști va avea grijă de ochii tăi.

Sănătatea ochilor este un subiect de interes global, iar asta prin prisma faptului că, la nivel mondial, sute de milioane de persoane suferă de diverse afecțiuni ale ochilor. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) arată că 232,5 milioane de persoane din întreaga lume se confruntau, la nivelul anului 2013, cu afecțiuni medii sau severe ale ochilor, 33,5 milioane de oameni pierzându-și complet vederea.

Statisticile sunt mai mult decât îngrijorătoare, mai ales dacă ne gândim că, potrivit OMS, 80% din aceste cazuri sunt tratabile, iar 186 de milioane de persoane ar putea duce o viață mai bună. În plus, 90% din afecțiunile de ordin oftalmologic sunt înregistrate în țări dezvoltate sau în curs de dezvoltare, ceea ce înseamnă că, în această ecuație, educația sanitară joacă un rol extrem de important.

Din păcate, o educație sanitară precară ne determină să apelăm la un medic oftalmolog doar atunci când problemele cu vederea se accentuează. Afecțiunile oftalmologice pot apărea fie în copilărie, având cauză ereditară, fie în timp, cauzate de factori interni și externi: alimentație dezechilibrată, obiceiuri nocive, alte afecțiuni medicale, utilizarea excesivă a dispozitivelor electronice, mediu etc.

Astăzi, într-o lume în care tehnologia cunoaște un progres alert, dispozitivele electronice ne însoțesc la tot pasul – la școală, la serviciu, acasă, în vacanță -, fie că vorbim de smartphone, tabletă, laptop, TV etc. Într-adevăr, aceste dispozitive ne fac viața mai ușoară, dar în spatele lor se ascunde, silențios, cel mai mare inamic al ochilor noștri, unul care nu ține cont de vârstă: lumina albastră.

Odată ce înțelegem că, deși noi credem că ochii noștri sunt perfect sănătoși, un medic oftalmolog poate avea o cu totul altă părere, vom înțelege și că o consultație oftalmologică nu se adresează doar celor cu tulburări de vedere. Vizitele frecvente la un cabinet oftalmologic – din Slobozia sau din orice alt oraș din țară, în funcție de domiciliu (și nu numai) -, sunt esențiale pentru sănătatea ochilor.

O consultație oftalmologică presupune o examinare completă și complexă a ochilor și, realizată de un specialist, poate depista mai multe tipuri de afecțiuni oftalmologice, inclusiv afecțiuni care, pe moment, nu prezintă vreun simptom sau afecțiuni medicale care indică alte probleme de sănătate pe care un pacient le-ar putea avea. Depistate din timp, afecțiunile sunt mai ușor de tratat.

Pe cât de important este să vizităm frecvent o clinică de oftalmologie, pe atât de important este să acordăm atenția cuvenită alegerii cabinetului oftalmologic respectiv. Alege înțelept, programează o consultație oftalmologică la Optica Dr. Pîrgă. Consultațiile se pot programa online aici sau pe pagina noastră de Facebook. Te așteptăm și la Optica noastră din Slobozia, să vezi altceva!