Măsurarea parametrilor pentru personalizarea lentilelor este o etapă extrem de importantă în realizarea unei perechi de ochelari, întrucât presupune o precizie extraordinară, orice eroare fiind echivalentă cu un risc critic pentru pacienți. Cel mai avansat sistem universal de măsurare existent pe piață, Visioffice®, de la Essilor, a revoluționat complet acest proces, eliminând orice eroare de măsurare și oferind o precizie excepțională și o experiență unică și personalizată pentru fiecare pacient.

Disponibil și la cabinetul oftalmologic Optica Dr. Pîrgă, din Slobozia, sistemul dinamic de măsurare 3D Visioffice® a demonstrat că Centrul de Rotație al Ochiului (CRO) nu e același pentru toți pacienții, ci poate varia în spațiu cu până la 30%, fiind unic pentru fiecare persoană. Identificând comportamentul vizual al fiecărei persoane și măsurând cu precizie toți parametrii necesari pentru realizarea lentilelor, Visioffice® este rezultatul a zeci de ani de cercetări și inovații în domeniu.

Ca sistem de centraj video, Visioffice® determină toți parametrii specifici pentru personalizarea lentilelor: distanța pupilară, înălțimea pupilară, poziția Centrului de Rotație al Ochiului, unghiul de curbură al ramei, unghiul de înclinare al ramei, puntea nazală a ramei, coeficientul de mișcare cap/ochi, coeficientul de stabilitate, ochiul dominant, distanța de citit etc. Rapid, ușor, dinamic și extrem de precis, Visioffice® are nevoie de numai 20 de secunde pentru a identifica toți parametrii specifici.

Mai mult decât atât, Visioffice® este asistentul ideal în alegerea ramelor pentru ochelari, întrucât poate realiza fotografii și/sau filme cu ramele alese. Astfel, un pacient care îndrăgește mai multe rame pentru ochelari, dar nu se poate decide asupra unui model anume se bucură de ajutorul oferit de Visioffice® și cabinetul oftalmologic Optica Dr. Pîrgă, din Slobozia. Fotografiile realizate de Visioffice® pot fi printate și oferite pacientului, care, consultându-se cu cei dragi, poate alege mai ușor ramele pentru ochelari.

Odată alese ramele pentru ochelari, personalizarea lentilelor pentru ochelari este realizată cu ajutorul Visioffice® și al noii măsurări oculare dinamice 3D, patentată numai de Essilor. Performanța sistemelor Activisu Visioffice® stă la baza personalizării lentilelor pentru ochelari, astfel încât acestea să răspundă nevoilor și dorințelor fiecărui pacient. Montajul ochelarilor, pasul final în acest proces, este realizat la Optica noastră din Slobozia, cu pricepere și atenție la cele mai mici detalii.

Un alt avantaj oferit de Visioffice®: este extrem de util în educarea pacienților, care pot afla mai multe detalii despre anatomia ochiului sau viciile de refracție. Pentru a oferi pacienților lentile perfecte pentru ochelarii lor, tehnologia Visioffice® trebuie susținută și de priceperea unor opticieni și optometriști profesioniști, iar cabinetul oftalmologic Optica Dr. Pîrgă, din Slobozia, se poate mândri atât cu o tehnologie ultra-modernă, cât și cu o echipă redutabilă de specialiști.